DROMEN

#STICHTINGCHICA #NIEUWBRIEF #BLOG #BERICHTEN #OEGANDA

UITGELICHT

NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEVEN 2023

Gedurende mijn reizen verschijnen er regelmatig nieuwsbrieven. Deze kun bekijken door hieronder op de link te klikken. Wil hem als één van de eerste en automatich in de mailbox ontvangen. Meld je dan even aan via de onderstaande knop. #STICHTINGCHICA #TRAVEL Laatste update: 16 april 2023

DROMEN

Voor mijn 50ste verjaardag, 50% van de alle wereldlanden bezoeken.

Ik heb al jaren de droom om voor mijn 50ste verjaardag, 50% van alle wereldlanden te bezoeken. Inmiddels staat de teller op 27 landen. Doordat ik samen met Stichting Chica werk aan een andere droom en daarvoor ieder jaar naar Oeganda reis, lukt het zeer waarschijnlijk niet om dat te halen. 


Maar, heej..  Niet alle dromen hoeven uit te komen. Er naar toe werken, er over dromen en zien hoever je komt is ook super gaaf.. Ontdek via mijn stories welke gedeeltes van mijn droom er al wel gelukt zijn en wat er nog aan zit te komen. 

Wat motiveert mij om samen met het team van Stichting Chica aan de droom "GOED ONDERWIJS VOOR IEDEREEN" te werken..

Onderwijs is kennis, kennis is ontwikkeling. Ontwikkeling is voor een land erg belangrijk en begint al bij de jongste generatie. Nadat ik zelf de handen uit te mouwen heb gestoken bij bouwprojecten in Kroatië en Italië, ben ik er achter gekomen hoe belangrijk directe hulp en korte lijnen zijn voor een project. Dit geld ook voor projecten op het gebied van onderwijs. 


Een stichting en/of project zelf hoeft niet groot te zijn, om een verschil te maken. Rechtstreeks contact met de lokale community, een goed netwerk en de juiste samenwerkingen hebben hier een veel groter aandeel in. Ik hou ervan deze verbindingen te vinden en te maken, zowel in Nederland als in Oeganda of de rest van de wereld. 


Elke keer als ik in Oeganda ben is het weer super gaaf om te zien, hoe de mensen, de projecten en het land vorderen. Nationale en internationale samenwerkingen die werken aan een prachtige toekomst voor het land. Hier sta ik elke dag met plezier en vol energie voor op. Om weer opnieuw onderdeel te mogen zijn van deze organisaties die samen van een project een succes willen maken. 

IF YOUR DREAMS DON'T SCARE YOU,

THEY AREN'T BIG ENOUGH! 

UITGELICHT

STICHTING CHICA

IN DE PERS

STICHTING CHICA

STICHTING CHICA: NIEUWS & INFORMATIE


Wil je het laatste nieuws over Stichting Chica en de scholen weten?  Ga dan naar de website van Stichting Chica.

BIJZONDERE ONTMOETINGEN IN OEGANDA

Iedere keer als ik naar Oeganda ga, leer ik veel mensen kennen. Sommige ontmoetingen zijn eenmalig en sommige mensen blijven voor het leven.

Hieronder lees je de verhalen van de mensen die ik altijd even bezoek wanneer ik in Oeganda ben.

#TWINFAMILY

De Twinfamily is een arm gezin dat helemaal in de binnenlanden van Oeganda leeft. Het is altijd een avontuur om bij ze op bezoek te gaan. 


Ik heb dit gezin via Evert en Nel leren kennen en bezoek ze nog ieder jaar om te kijken hoe het met ze gaat. 


Ze zijn volledig afhankelijk van het land, waar ze hun eten verbouwen. Door droogte is er regelmatig een tekort. Een extraatje tijdens het bezoek is dan ook een welkom iets. 


Dankzij Evert en Nel gaan de kinderen nu ook naar school en halen ze goede cijfers.

#BLINDEMAN

De man in het midden is John. John heb ik leren kennen via Evert en Nel, die deze blinde man al jaren ondersteunen door het betalen van zijn huurhuisje. 


John is niet altijd blind geweest. In de tijd voordat hij door ziekte blind werd, was hij leraar. Ik bezoek John ieder jaar om een praatje te maken en om te kijken hoe het met hem gaat.


Uiteraard bezoek ik hem nooit met lege handen. Er gaan altijd boodschappen en eten mee. want ja.. Een arbeidsongeschiktheidsuitkering kennen ze niet in Oeganda.